25 Şubat 2015 Çarşamba

Bilgisayarınızı Virüslere Karşı Güçlendirme İpuçları

Eğer Windows kullanıcısıysanız büyük ihtimalle başınız virüslerle beladadır demektir. Bugün ki yazımda bilgisayarınızın savunmasını arttırma yollarını anlatacağım. Detaya girmeden önce bilgilendirme yapmak istiyorum. Bu işlemleri iyi bir bilgisayar kullanıcısıysanız yapmanızı öneriyorum. Çünkü yanlış bir dosya silme halinde işletim sistemini çökertebilirsiniz. Ayrıca bu işlemler sonucu oluşabilecek olaylardan hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmeyeceğimi belirtirim..


  • Öncelikle bilgisayarınıza nasıl virüs sokmayacağımızı anlatmak isterim. Mozilla Firefox için konuşmak gerekirse WOT(Web of Trust) eklentisi kullanıcıların verdiği oylar ile oluşan veri tabanı sayesinde sitelere puanlar vermiş. Bu puanlamalar siteniz yetişkin içeriği olup olmadığına, sitenin dürüstlük seviyesini belirliyor ve bu sayede sizi kötü amaçlı sitelerden koruyor.
  • Size önereceğim ikinci eklenti ise çoğunuzun bildiği bir eklenti olan Adblock Plus. Bu eklenti sayesinde hem sitelerde bulunan sıkıcı reklamlardan hem de sitelere girdiğiniz zaman açılan pop-uplardan kurtulabilirsiniz. WOT ve Adblock'u web tarayıcınızın eklenti sayfasından bulabilirsiniz.

SUPERAntiSpyware
Şimdi sıra bilgisayarınıza kurabileceğiniz programlara geldi. İlk tanıtacağım program SUPERAntiSpyware Free Edition. Bu program sayesinde bilgisayarınıza giren spyware'leri silebilirsiniz. Programın dosya taraması haricinde zararlı program tarama özelliği var. Bu program sayesinde bilgisayarınıza bulaşan toolbarları vb. silebiliyorsunuz. Şu anda ben ücretsiz sürümünü kullanıyorum. Ücretsiz sürümü gayet tatmin edici.


İndirme Sayfası : http://www.superantispyware.com/

MalwareBytes Anti Malware
Size tanıtacağım son program olan MalwareBytes Anti Malware benim bu güne kadar tanıdığım en etkili virüs tarama programı. Bu program sayesinde bilgisayarınızın kuytu köşelerindeki virüsleri bulabilirsiniz. Program Yıldırım, Tehdit ve Özel tarama olmak üzere üç tarama sekline sahip. Programı ilk  yüklemeniz halinde bedava Premium denemesi alıyorsunuz. Premium sayesinde gerçek zamanlı taramayada sahip oluyorsunuz. Ücretsiz sürümünde bu özellik bulunmuyor. Ancak girdiğiniz siteler belli ise ve bu konuda bilinçliyseniz ücretsiz sürüm size yetecektir.

İndirme Sayfası : https://www.malwarebytes.org/

Yazımı sonlandırmadan önce birkaç şey söylemek istiyorum. Virüse karşı korunmanın en büyük yükü kullanıcıda. Bu yüzden girdiğimiz sitelere, indirdiğimiz şeylere dikkat etmemizde fayda var. Eğer dikkat etmezsek Linux'a bile virüs bulaştırırız. En önemli unsurlardan biri de lisanslı işletim sistemi kullanmak ve illegal programlardan bir o kadar uzak durmak. Bu unsurlara uyduktan sonra haftada bir virüs taraması yaparak virüssüz bir bilgisayara sahip olabiliriz

Saygılarımla,
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder