3 Aralık 2015 Perşembe

Facebook Messenger Son Görülme Sorunu Çözümü

Bilindiği üzere Facebook ve Whatsapp'ta son görülme özelliği bulunuyor. Fakat bu özellik bazen başımızı ağrıtabiliyor.

Whatsapp'ta bu sorunu çözmek nispeten mümkün. Ayarlar > Hesap > Gizlilik kısmından "Son Görülme" kısmını "Hiç Kimse"olarak değiştirdiğimiz zaman uygulamaya son giriş zamanımızı başkalarının görmesini engelleyebiliyoruz.

Facebook üzerinden gelen mesajlarda ise durum biraz farklı. Bazen bir mesaj geldiğinde onu görüp cevap vermediğimiz yada cevap veremediğimiz zamanlar olabiliyor. Böyle durumlarda karşı tarafın yaptığı tavırlar canınızı sıkabilir. Bu dertten kurtulmak için Facebook Unseen eklentisini kullanabilirsiniz.





Gelelim Facebook Unseen eklentisini nasıl kullanacağımıza...

Öncelikle Chrome'un Facebook Unseen eklentisini aşağıdaki link üzerinden tarayıcınıza yükleyin ve çalıştırın.

https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-unseen/iicapmagmhahddefgokbabbgieiogjop



Eklentiyi tarayıcınıza yüklediğinizde üstteki gibi simgesine sağ tıklayarak seçeneklere tıklayın ve ayarları aşağıdaki gibi düzenleyin.


Bu işlemleri yaptıktan sonra artık Facebook'ta okuduğunuz mesajlar karşı tarafta 'görüldü' olarak gözükmeyecek.

Bir de Facebook'un Messenger uygulamasında online olmadığınız zamanlarda online gözükme sorunu var. Bu durum bazen ciddi anlamda can sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor. Online olmadığınız halde başkaları sizi Messenger uygulamasında online görüyor ve bu durum sizi yalancı durumuna düşürebiliyor. 

Bu sorunu çözmek için telefonunuzdaki Messenger uygulamasını kullandıktan sonra oturumu kapatmamız gerekiyor. Bunun için ise Messenger programının verilerini silmemiz gerekiyor. Böylece Messenger üzerinde açık olan oturumunuz kapanacaktır. Bu işlem açık olan hesap bilgilerinizi Messenger uygulamasından siler böylece çıkış yapmış olursunuz.


Yine de Facebook uygulamasını açtığınızda başka bir profilden kendi profilinize baktığınızda online gözüküyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek Facebook Sohbetten de oturumunuzu kapatabilirsiniz.


Aynı şekilde Messenger uygulamasından da bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bunun için Messenger uygulamasını açıp üstteki soldan 3. sekmeye dokunup "Messenger/Aktif" kısmından 'Aktif' yazısına dokunun. Sonra da 'Aç' konumundaki sohbeti dokunarak 'Kpt' olarak değiştirin. Bu şekilde telefonunuz açıkken Facebook'a girmediğiniz zamanlarda bile online olarak gözükmezsiniz. Yani bu sorun Messenger'dan kaynaklanmaktadır ve bu şekilde çözebilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder