2 Mart 2015 Pazartesi

Elder Scrolls Online İnceleme

Merhabalar bugünkü yazımda sizlere Elder Scrolls serisinin MMORPG oyunu olan Elder Scrolls Online'ı tanıtacağım. Yazıyı aşağıdaki müzikle okumanızı tavsiye ederim.




İncelememize oyunun görüntü kalitesinden bahsederek başlayalım. Oyunun görüntü kalitesi MMORPG oyunlara göre tatmin edici hatta kendisine aşık edici cinsten. Zaten serinin diğer oyunlarını oynamışsanız o eşsiz manzaralara aşinasınız demektir. 


Oyun çok oyunculu bir oyun olmasına rağmen oyunun tek oyunculu bölümleri de azımsanmayacak kadar fazla. Bu görevlerin yanı sıra oyunun PvP sistemine şu ana kadar hiç girmesem de internette izlediğim videolara bakarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Oyunun PvP'sinde gerçekten bir savaş havası hakim bu oyun tarzı bana Mount&Blade Warband'de ki kuşatma haritalarını hatırlattı. Görevlerin yanı sıra yapacağınız aktivitelerde fazla. Örnek vermek gerekirse balık tutabilirsiniz -ki bu sistem Skyrim'den daha güzel direkt oltayla tutuyorsunuz.-, kendinize her türlü zırh, silah ve iksiri yapabilirsiniz. Diğer MMORPG'lere göre bir güzel yanı da görevlere giderken sadece gideceğiniz yere odaklanmıyorsunuz. Hem pusulaya bakarken hem de yerdeki madenlere,çiçeklere vb. bakarak gidiyorsunuz. Bu da oyunu oynarken hem tek oyunculu oyun hem de çok oyunculu oyun zevkini almanıza olanak sağlıyor.


Şimdi de oyunun dövüş sistemini anlatalım. Oyunun dövüş sistemi diğer MMORPG'lerden biraz farklı. Oyunda düşmanı işaretleyip dövüşü bilgisayara bırakmıyorsunuz. Oyunda blok vb. sizin elinizde. Bu yüzden yapacağınız her hamle size avantaj veya dezavantaj sağlayabilir. Oyunda Skyrim'de olduğu gibi gizlenme gibi özellikler hala var hatta Skyrim'den daha fazla ihtiyacınız oluyor. Oyunda 15. seviyeden sonra silahlar arasında geçiş özelliği açılıyor. Bu özellik sayesinde uzak mesafedeki düşmanlarınız size yaklaşana kadar onlara hasar verebiliyorsunuz.


Oyun birkaç hafta sonra Guild Wars 2 gibi b2p sistemine geçecek. Yani oyunu bir kez almanız durumunda oyunu sınırsızca oynayabileceksiniz. Aldığım duyumlara göre oyunda isteyenler yine aylık ödeme yapabilecek. Bu ödemeler sayesinde Crown Point biriktireceksiniz. Bu biriktirdiğiniz puanlar sayesinde oyundaki -LOTRO'da olduğu gibi- kapalı olan bazı bölgeleri açabileceksiniz.


Yazımı sonlandırmadan önce birkaç şey söylemek istiyorum. Oyunu 4 yıllık bir sistemde çalıştırıyorum. Sistemde Mobility Radeon HD5000 serisi ekran kartı var. Ayarlardan bazı özellikleri düşük seviyeye bazı özellikleri de orta seviyeye getirerek oyundan 22 FPS alıyorum. Oyun tek dezavantajı kutulu almanız halinde yükleme sonrasında uzun süren bir güncelleme yapıyor. Eğer internet paketinizde AKK'niz dolmuşsa DVD'den kurup hemen oynarım diye ümitlenmeyin. Güncelleme işlemi biraz zaman alabiliyor. Oyunun fiyatından bahsetmek gerekirse oyunu D&R,Bimeks gibi bazı mağazalarda 40-50 TL arası fiyata bulabilirsiniz. Bu bahsettiğim fiyatın indirimli fiyat olduğunu hatırlatmakta fayda var. Oyunu kutulu almanız halinde size oyunun yanında bir de Explorer Pack hediye ediyor. Bu ek paket sayesinde bir pet ve birçok hazine haritası elde ediyorsunuz. Bu nedenle kutulu olmak Steam'dan almaktan daha avantajlı. Sonuç olarak oyunun kesinlikle WoW ile kıyaslanmaması gerekiyor. İkisi bana göre aralarında oynanış bakımından uçurum olan oyunlar. Eğer Elder Scrolls serisini ve serinin hikayesini seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder