9 Nisan 2014 Çarşamba

Windows 8.1 Update 1 İncelemem

Windows 8.1 güncellemesinden sonra kullanıcıların beklediği güncelleme olan Update 1 dün akşam saatlerinde Windows Update'te yerini aldı. Dün yüklememe rağmen bugün inceleme fırsatı buldum. İşte güncellemeyle gelen yenilikler:

1. Uygulamaları görev çubuğuna sabitleme ve görev çubuğuna kolayca erişme

Aslında güncellemenin amacı bütün kullanıcılara aynı kullanım kolaylığını sağlamaktı. Bu nedenle klavye - mouse kullanan kullanıcıların işletim sistemini kolayca kullanması için birçok yenilik geldi. Bunlardan biri uygulamaları görev çubuğuna sabitleme ve uygulamaları kullanırken kolayca görev çubuğuna geçiş yapmaktı. Aslında gereksiz olarak görülsede kimi kullanıcıların işine yarayacak gibi duruyor.


 2. Metro arayüzü sağ tuş menüsü değişti.

Bence en gerekli yenilik sağ tuş menüsünün değişmesiydi. Artık daha kolay bir şekilde metro arayüzünde değişiklikler yapabileceğiz.

3. Uygulamaları daha kolay kapatma imkanı

Yukarıda görselde görülen uygulamaları daha kolay kapatma ve simge durumuna dönüştürme imkanıda güncellemenin ilgi çeken kısımlarından oldu.

4. Tabletler için daha kolay bir disk alanı uygulaması
Şimdi de tabletler ve dokunmatik ekranlı PC'ler için gelen yenilikten bahsedelim. Güncellemeyle eklenen bölümüyle tablet PC kullanıcıları depolama alanıyla ilgili birçok veriye buradan ulaşabilecek.
  • Genel olarak incelemek gerekirse içinde birçok yenilik barındırsa çok büyük bir güncelleme olmadı. İnternette gösterilen resimlerde görülen başlat menüsü bu güncellemeyle gelmedi. Artık önümüzdeki güncellemelere ve Windows 9'a bakacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder