28 Mart 2014 Cuma

Bulut Depolamanın Kralı Kim?

İnternet her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bu gelişmeler sonucunda hayatımızda bazı olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bunların en önemlilerinden biri de bulut depolama sistemi. Ancak internette birçok bulut depolama firması var. Bu bulut firmalarının ne gibi avantajları ve dezavantajlarını var bunları bu günkü yazımda yazacağım.

1.Dropbox
İncelemeye bulut depolamanın piriyle başlamak istiyorum.
Avantajları
  • Dropbox firması verilerin güvenliğine çok fazla önem veriyor. Firmanın sitesine koyduğu en önemli güvenlik önlemi iki aşamalı giriş sistemi. Eğer bu sistemi etkinleştirirseniz giriş yapacağınız zaman cep telefonunuza bir kısa mesaj gelecek ve siz bu kodu sisteme girerek dosyalarınıza erişeceksiniz. Her zaman bu mesajı almak istemiyorsanız kullandığınız bilgisayarı güvenilir olarak seçip seçtiğiniz bilgisayarla girişlerinizde kısa mesaj almayabilirsiniz.
  • TrueCrypt programı yardımıyla siteye dosyalarınızı yüklerken onları şifreleyebilirsiniz.
  •  Depolama alanınızı bonuslarla yükseltmeniz mümkün
Dezavantajları
  • Düşük depolama alanı 
Dropbox'a üye olmak için https://db.tt/TrW9mnTL adresini kullanabilirsiniz. Referanslı üyelikte hem kendinize hem de bana 500MB ek depolama alanı veriliyor. Referanssız olarak üye olmak istiyorsanız https://www.dropbox.com/


2.OneDrive
Microsoft firmasının bulut sistemi olan OneDrive eski SkyDrive'ın isminin değişmiş hali. Skydrive'dan OneDrive'a geçişte hiçbir değişiklik yaşanmadı. Yine eskiden olduğu gibi site size ücretsiz üyelikte 7GB alan veriyor.Bu alanı maksimum 5GB olmak şartıyla arkadaş davet ederek genişletebiliyorsunuz.
OneDrive'ın Dropbox'a karşı en büyük kozu kendi bünyesinde ofis programları bulundurması. Bu ofis programları yardımıyla kişisel bilgisayarınızdan uzakta olsanız bile yeni belgeler oluşturabiliyorsunuz.
OneDrive'ın yıllık ek depolama ücretleri :

Onedrive'a referanslı link ile üye olarak hem bana hemde kendinize ek 500Mb ücretsiz depolama alabilirsiniz. https://onedrive.live.com?invref=66957e08f1be71a7&invsrc=90
Referanssız Link : https://onedrive.live.com/
3.Google Drive
Google'nın bulut firması olan Google Drive OneDrive'ın en büyük rakibi. Büyük depolama alanı ve ucuz ek depolama fiyatları sayesinde kullanıcıların tercihi olan site OneDrive'da olduğu gibi kendisi de içinde ofis uygulamaları bulunduruyor.
Google Drive Linki : https://drive.google.com/

4.Yandex Disk

 Türkiye'de ki atılımlarıyla dikkat çeken Yandex firmasının bulut uygulaması Yandex Disk benimde daha öncelerden kullandığım bir firma depolama alanında oldukça bonkör davranıyor. Bunlara örnek olarak bazı günlere herkese dağıttığı ücretsiz depolama alanlarını gösterebilirim. İçinde Google ve Microsoft'ta olduğu gibi bir ofis programı bulundurmuyor. Başlangıçta verdiği bazı görevlerle depolama alanınızı 10GB'a ve daha sonra hem kullanıcı hem de referanslı link ile kayıt olana ek 512 MB veriyor. Bunun sonucunda depolama alanınız maksimum 20GB oluyor.
Referanslı Link : https://disk.yandex.com.tr/invite/?hash=G1A6J37F  
Referanssız Link : https://disk.yandex.com.tr/

Kullanıpta incelemesini yaptığım firmalar bunlar şimdi yazacaklarımda kullanmadığım için inceleyemediğim firmalar.

5.Ubuntu One
Link : https://one.ubuntu.com/

6.Box

Link : https://www.box.com/

Şimdi gelelim kendi kişisel sıralamama bu sıralamayı yaparken daha çok veri gizliliği ve güvenliği dikkate aldım. İşte sıralamam :
  1. Dropbox
  2. Microsoft OneDrive
  3. Yandex Disk
  4. Google Drive
  5. Ubuntu One
Tabi ki bu sıralama kişiden kişiye değişebilir ancak bir söz size herkes tarafından söylenecektir. O da ne olursa olsun önemli ve kişisel bilgilerinizi bulut siteleri yerine flash belleğinize yedekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder