22 Temmuz 2012 Pazar

Yandex İnceleme



İnternet dünyası büyüdükçe internet üzerindeki arama motorlarının sayısıda artmaya başladı.İşte bunlardan biri benim de çok beğendiğim yandex.İşte bu yazımda size bu arama motorunun nasıl özelliklere sahip olduğunu anlatacağım.(İnceleme Yazının Devamındadır.)



İlk olarak Yandex çok sade bir arama sayfasına sahip ve ana sayfasında trafik durumu,haberler,hava durumu ve kendi reklamı var.Başta Bing ve Google gibi sitelerin hoş ve modern görünümlerine rağmen Yandex kullanışlı görünümüyle onların seviyesine ulaşacağa benziyor.



İkinci bir özelliği Disk özelliği.Bu özellik Microsoft Skydrive ve Google Drive'a rakip olacak cinsten.Disk alanınızı belli görevler yaparak genişletebiliyorsunuz.Not:Özelliği kullanmak için Yandex'e üye olmalısınız.



Başka bir özellik Haberler sekmesine tıkladığınızda sizin karşınıza öne çıkan haberler çıkacak.



Yine haberler gibi sitede her dakika hava durumunu kontrol edebiliyorsunuz.



Her arama motorunda olan Mail özelliği Yandex'te de bulunuyor.



Flash oyun oynamak için başka sitelere girmenize gerek yok Yandex'te de flash oyunlar bulunuyor.



Belkide en önemli özelliği Google'da olan Streetview'e rakip olması.Çünkü Google Türkiye'de o kadar etkili değil ancak Yandex merkezi yerlede (İstanbul,İzmir,Ankara) sokak panaromalarıyla gönlüme girdi.



Yandex'te Twitterde yer alan twitleri arayabilirsiniz.



Saniye saniye bölgenizdeki trafik durumunu kontrol edebilirsiniz.



Tek tık ile dünya saatlerine bakabilirsiniz.



Yandex üzerinden video izleyebilsiniz.



Yine başka bir önemli özelliği Üniversite özelliği bu özellik yardımıyla üniversiteler hakkında bilgi ve üniversitelerin puanlarını görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder